..
[ Yeni Mesajlar · Üye Listesi · Forum Kuralları · Arama · RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Wolverine, BayBAH0, cemok  
Forum » Spor » Beşiktaş » İBB'yi affetmedik (İBB karşısında sonuca iki golle gittik.)
İBB'yi affetmedik
WolverineTarih: Cuma, 12/03/2010, 00:05:40 | Mesaj # 1
Er
Grup: Moderator
Mesajlar: 5
Ödüller: 2
Rep: 0
Durum: Offline
Turkcell Süper Lig'de 18. hafta oynanması gereken ancak yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen İBB maçımız bu akşam oynandı. Takımımız mücadeleyi 2-0 kazandı ve zirveye bir adım daha yaklaştı. Beşiktaşımıza galibiyeti getiren goller 43. dakikada Bobo ve 62. dakikada Holosko'dan geldi. Bu sonuçla takımımız puanını 48'e yükseltti.

TARAFTARIMIZ İNÖNÜ'DE

Şampiyonluk yolunda çok önemli bir maç olan İBB maçına taraftarımız büyük ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran taraftarlarımız ilk dakikadan itibaren gösterdikleri destekle takımımız için itici güç oldular.

KAYSERİ TAKTİĞİNE DEVAM

Teknik direktörümüz Mustafa Denizli, son olarak Kayserispor deplasmanında oynadığımız oyun şablonunu İstanbul B.B. karşısında da sürdürdü. Sakat olan Fabian Ernst ve İbrahim Kaş'ın yerine Filip Holosko ve genç Necip Uysal'ı sahaya sürerken dörtlü defansın önünde İbrahim Toraman oynadı. Hücum hattımız ise Bobo ve Holosko'dan oluştu.

ORTA SAHAYI ELE GEÇİRDİK

Üç büyüklerden aldığı puanlarla bilinen İstanbul B.B. bunu orta sahayı kalabalık tutarak elde ediyordu. Buna karşı önlemini alan Mustafa Denizli, İbrahim Toraman, Michael Fink ve Necip Uysal üçlüsünün mücadele gücünden faydalanıp orta sahayı sağlama alırken rakibine ilk yarı boyunca hiç pozisyon vermedi.

BOBO ÖNCE KAÇIRDI SONRA AFFETMEDİ

İlk yarıda oyunun tek hakimi olan takımımız 11. dakikada Bobo ile ilk gol pozisyonunu buldu. Sambacı, orta sahadan aldığı topla İbrahim Üzülmez ile paslaştı ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kaleci Hasagic'e nişanladı.

Ancak golcü oyuncumuz, 43. dakikada yakaladığı pozisyonu affetmedi. İbrahim Üzülmez'in ceza sahası dışından çektiği şut sonrası önüne düşen topa dönerek vuran yıldız oyuncumuz ilk golümüzü attı. Bu, Bobo'nun bu sezon attığı 9. goldü.

HAKİMİYET BİZDE

Takımımız ikinci yarıya da aynı düzende başlarken rakibine adeta top yüzü göstermedi. Kendi hatamızla 64. dakikada verdiğimiz ve Rüştü Reçber'in devleştiği pozisyon dışında kalemizde ciddi bir gol tehlikesi yaşamadık. Takımımızı rahatlatan gol ise 62. dakikada geldi. Ferrari'nin uzaklaştırdığı top, İBB defansının dağınık yakalanmasına neden oldu. Bu hatadan faydalanan Filip Holosko, sol çaprazdan ceza alanına girdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ikinci golümüzü kaydetti.

GÜLE OYNAYA GELEN GALİBİYET

Son zamanlardaki en güzel futbolunu oynayan Beşiktaşımız, zor gibi gözüken İBB maçında rakibine adeta gücünü kabul ettirdi ve bu üstünlüğünü iki golle üç puana çevirdi. Kayserispor maçının ardından İBB maçında da oynadığımız 4-1-3-2 sistemi meyvelerini vermeye devam etti.

Takımımızda hemen herkesin çok iyi oynadığı maçta, Kayserispor maçının yıldızı Rodrigo Tello, istekli oyununu bu maçta da sürdürdü. Takım halinde gösterdiğimiz arzulu oyun, kadro kalitemizle birleşince galibiyet kaçınılmaz oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada sol çaprazdan gelişen Beşiktaş atağında, İbrahim Üzülmez ceza alanına girdiği anda, pasını yerden altıpasın önünde Bobo'ya verdi. Bobo, yerden vuruşunda kaleci Hasagic'in göğsünden dönen topu bir kez daha kaleye göndermeye çalışırken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
26. dakikada İbrahim Toraman'ın sağ çaprazdan ortasında, savunmanın arkasında topla buluşan Ekrem, meşin yuvarlağı kaleciden önce kafayla kaleye göndermek istedi, ancak bu oyuncunun dokunamadığı top auta gitti.
27. dakikada Tello, kullandığı serbest atışta, topu sürpriz koşu yapan Holosko'nun önüne bıraktı. Holosko, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak Ekrem'e çarparak kornere çıktı.
30. dakikada kafalardan seken top İstanbul Büyükşehir Belediyespor ceza alanına düşerken, Ekrem yine kaleciden önce hamle yapma fırsatı buldu. Siyah-beyazlı oyuncu bu kez de meşin yuvarlağa dokunamayınca kaleci Hasagic topa sahip oldu.
43. dakikada İbrahim Üzülmez'in şutunda savunmaya çarpan topu, ceza alanı içinde Bobo aldı. Brezilyalı oyuncu, dönerek meşin yuvarlağı ters köşeden ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
62. dakikada savunmadan top çıkardığı anda ikinci golü buldu. Orta sahada Ferrari'nin uzaklaştırmaya çalıştığı topu, savunmanın unuttuğu Holosko önünde buldu. Slovak oyuncu, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
64. dakikada Ekrem'in ara pasında, sağ çaprazda topla buluşan Ali, İbrahim Üzülmez ve Ferrari'den meşin yuvarlağı kurtardığı anda sert vurdu. Kaleci Rüştü ilk hamlede topu önlerken, savunmadan seken meşin yuvarlağa ikinci hamlede sahip oldu.
65. dakikada Kus'un sağdan ortasında, Sivok'tan seken topu Efe kaleye göndermek isterken, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
87. dakikada Ali'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topla buluşan Barbosa kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmayı 2-0 kazanarak zirveye biraz daha yaklaştı.

BEŞİKTAŞ: 2 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy, Volkan Narinç

Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Fink, Necip (Dk. 86 Uğur), Holosko, Tello (Dk. 88 Tabata), Bobo

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Kus, Can, Barbosa, Ekrem, Nsumbu (Dk. 54 Efe), Mahmut, Serhat (Dk. 81 Okan), Ali, Tevfik, İskender (Dk. 71 Hasan)

Goller: Dk. 43 Bobo, Dk. 62 HoloskoKaynak

 
Forum » Spor » Beşiktaş » İBB'yi affetmedik (İBB karşısında sonuca iki golle gittik.)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Dadas © 2024 Hosted by uCoz